plant maintenance

Het SAP Mobile Plant Maintenance Platform van B-Synergy

Aan een innovatie ligt meestal een probleemstelling ten grondslag. Zo ging het ook bij de ontwikkeling van het SAP Mobile Plant Maintenance Platform van B-Synergy. Want wat heb je aan het administratiesysteem der administratiesystemen als het niet erg gebruiksvriendelijk is? Minder dan je zou kunnen hebben. Daarom ontwikkelde B-Synergy een gebruiksvriendelijke aanvulling op SAP Plant Maintenance: het SAP Mobile Plant Maintenance Platform.

B-Synergy en SAP

Volgend jaar bestaat de Duitse softwareleverancier SAP veertig jaar. Systemen, Applicationen und Processen (SAP) is inmiddels uitgegroeid tot immens administratief systeem met een enorm scala aan mogelijke toepassingen. Implementatie van en aanpassingen in SAP voer je als bedrijf niet zomaar door. Een goede SAP-consultant is daarin onmisbaar. B-Synergy startte daarom 10 jaar geleden met een missie: SAP aanpasbaar maken aan de behoefte van elk bedrijf.

De SAP Plant Maintenance Manager

Bij B-Synergy viel het steeds meer op dat er veel opmerkingen van klanten waren over de gebruiksvriendelijkheid van het onderhoudssysteem voor fabrieken van SAP: Plant Maintenance (SAP PM). De SAP PM-module is een standaard onderdeel van SAP Enterprise Resource Planning (SAP ERP). Niet alle bedrijven gebruiken het, terwijl ze wel onderhoudsprocessen hebben. Dit komt vooral doordat SAP PM niet erg gebruiksvriendelijk is. Ook hebben sommige bedrijven de module nooit ingericht voor het onderhoud, omdat ze daar simpelweg niet aan toe komen.

SAP Mobile Plant Maintenance Platform

Natuurlijk is elk bedrijf uniek en heeft het daarom speciale eisen aan administratieve systemen maar er zijn vaak ook gemene delers te vinden met andere bedrijven. Problemen bijvoorbeeld die ongeveer eenzelfde grondslag hebben waar meerdere bedrijven ongeveer dezelfde oplossing voor kunnen gebruiken. Toen een klant B-Synergy vroeg om een, wél gebruiksvriendelijk, SAP-onderhoudssysteem voor fabrieken te ontwikkelen, werd er geen moment getwijfeld. Zij heeft toen een systeem gebouwd met de naam SAP Mobile Plant Maintenance Platform (SAP PM). Niet alleen rekening houdend met die ene slimme klant, maar met al die klanten die tegen een vergelijkbaar probleem aanliepen. B-Synergy bouwde het Mobile Plant Maintenance Platform zó dat het eenvoudig uit te rollen is bij elk bedrijf dat met SAP werkt en te maken heeft met het verzorgen van onderhoud aan bijvoorbeeld machines, voertuigen, panden etc. SAP PM is ontwikkeld om dat onderhoud te kunnen administreren. En niet op de moeilijke SAP Plant Maintenance Manager Systeem-manier. Nee, op een gebruiksvriendelijke manier, de B-Synergymanier.

De voordelen van het SAP Mobile Plant Maintenance Platform

De voordelen van het SAP Mobile Plant Maintenance Platform van B-Synergy zijn legio. Naast dat het ontwikkeld is om gebruiksvriendelijk te zijn, is het voor B-Synergy eenvoudig en snel te implementeren bij elke klant die SAP gebruikt. Ook kan het niet alleen op pc’s gebruikt worden, maar ook op mobiele apparaten zoals tablets en telefoons. En het heeft ook extra functionaliteiten ten opzichte van SAP PM zoals een handig planbord. Omdat het platform gebruiksvriendelijk en breed toegankelijk is, wordt het gebruik van de module en dus ook de hoeveelheid data die door onderhoudsmedewerkers wordt ingevoerd verhoogd. Ze hoeven immers niet meer naar hun SAP-computer te lopen en hun papieren aantekeningen over te typen in SAP. Ze kunnen direct via mobiele apparaten informatie over “equipments” (machines en machine-onderdelen) zien en ook direct problemen melden. Wanneer een probleem gemeld is, kan het onderhoud eenvoudig gepland worden. Deze onderhoudsorders zijn ook weer via mobiele devices toe te kennen aan de monteurs. Als bedrijven het SAP Mobile Plant Maintenance-platform goed gaan gebruiken en hun waardevolle data in het SAP-systeem invoeren dan kan dit enorme inzichten, tijdswinst en daarmee besparingen opleveren.

Implementeren van het SAP Mobile Plant Maintenance Platform

Het SAP Mobile Plant Maintenance Platform onderscheidt zich onder andere door een snelle implementatie omdat B-Synergy het bouwt met het LowCode-platform OutSystems. Ze hebben ruime ervaring met integraties van SAP en OutSystems en hebben een zeer effectieve, volledig veilige strategie ontwikkeld die ongehinderd kan worden toegepast op elk SAP-systeem. De basis van het platform is voor elk bedrijf hetzelfde. Vervolgens wordt het op locatie op maat gemaakt naar de specifieke wensen en behoeften van de klant. Het implementeren is een zorgvuldig proces dat in een kort tijdsbestek succesvol gerealiseerd kan worden. Lees hier alles over het SAP Mobile Plant Maintenance Platform.Reactie plaatsen