arrow_drop_up arrow_drop_down
Capaciteitsplanning

SAP Capaciteitsplanning

uw team effectief gepland

Eenvoudig en efficiënt plannen

Het maken van planningen voor uw onderhoudsteam met behulp van SAP vereist wat kennis en vaardigheid. Deze functionaliteit wordt hierdoor zelden of slechts door enkelen gebruikt. Ook een  planning op papier of een planningsbord is verre van ideaal. B-Synergy ontwikkelde daarom binnen de capaciteitsplanning functionaliteit. Dit is een gebruiksvriendelijke en intuïtieve tool waarmee het team door een planner of werkvoorbereider eenvoudig én efficiënt te plannen is.
Capaciteitsplanning

Uw team overzichtelijk in beeld

De capaciteitsplanning of scheduler toont in één overzichtelijk scherm de actuele, geplande werk order gegevens van teamleden, werk centers, uren of kwalificaties. Deze gegevens worden in real-time vanuit SAP geladen. Alle mutaties op het scherm worden ook 1-op-1 in SAP bijgewerkt.

Door middel van drag and drop sleept u een operatie of werk order eenvoudig van de werklijst van vrijgegeven werk orders aan de onderzijde van het scherm naar de planning kalender. Deze operatie of werk order verdwijnt vervolgens uit de lijst omdat deze is ingepland. Andersom kunt u de operatie of werk order ook weer eenvoudig uit de planning halen, waarna deze terug verschijnt op de werklijst.

Operator

Overzicht in een handomdraai

Elke gebruiker heeft direct inzicht met welke werkzaamheden de collega’s bezig zijn. Door op een operatie of taak in een werk order te klikken kan hij details bekijken of bijvoorbeeld een werkinstructie als tekst of attachment toevoegen. Willen uw medewerkers toch graag een planning op papier? Met één druk op de knop is een overzicht snel geprint.

Voordelen van de Capaciteitsplanning

  • Eén overzichtelijke planning voor al uw monteurs;
  • Volledig geïntegreerd met SAP;
  • Eenvoudig plannen en aanpassen door middel van drag & drop functionaliteit;
  • Gebruiksvriendelijk en intuïtief ontwerp waarmee iedereen gemakkelijk aan de slag kan;
  • Mogelijkheid om de planning te printen;
  • Scherm aanpasbaar naar uw voorkeur;
  • Interactieve zoekfunctionaliteit;
  • Direct toegang tot werk order details door op de operatie te klikken.

Wilt u de capaciteitsplanner zelf zien?