Capaciteitsplanning

SAP Capaciteitsplanning

Effectieve planning van uw team

Eenvoudig en efficiënt plannen

Het maken van planningen voor uw onderhoudsteam met behulp van SAP vereist wat kennis en vaardigheid. Deze functionaliteit wordt hierdoor zelden en slechts door enkelen gebruikt. Ook een planning op papier of een planningsbord is verre van ideaal. Incentro ontwikkelde daarom binnen de capaciteitsplanning functionaliteit. Dit is een gebruiksvriendelijke en intuïtieve tool waarmee het team door een planner of werkvoorbereider eenvoudig én efficiënt te plannen is.
mobile tablet desktop

Uw team overzichtelijk in beeld

De capaciteitsplanning of scheduler toont in één overzichtelijk scherm de actuele, geplande werkordergegevens van teamleden, werkcenters, uren of kwalificaties. Deze gegevens worden in real-time vanuit SAP geladen. Alle mutaties op het scherm worden ook 1-op-1 in SAP bijgewerkt.

Door middel van 'drag and drop' sleept u een operatie of werkorder eenvoudig van de werklijst van vrijgegeven werkorders aan de onderzijde van het scherm naar de planningskalender. Deze operatie of werkorder verdwijnt vervolgens uit de lijst omdat deze is ingepland. Andersom kunt u de operatie of werkorder ook weer eenvoudig uit de planning halen, waarna deze terug verschijnt op de werklijst.

Operator

Overzicht in een handomdraai

Elke gebruiker heeft direct inzicht met welke werkzaamheden de collega’s bezig zijn. Door op een operatie of taak in een werkorder te klikken kan hij details bekijken of bijvoorbeeld een werkinstructie als tekst of attachment toevoegen. Willen uw medewerkers toch graag een planning op papier? Met één druk op de knop is een overzicht snel geprint.

Voordelen van de capaciteitsplanning

  • Eén overzichtelijke planning voor al uw monteurs;
  • Volledig geïntegreerd met SAP;
  • Eenvoudig plannen en aanpassen door middel van drag & drop functionaliteit;
  • Gebruiksvriendelijk en intuïtief ontwerp waarmee iedereen gemakkelijk aan de slag kan;
  • Mogelijkheid om de planning te printen;
  • Scherm aanpasbaar naar uw voorkeur;
  • Interactieve zoekfunctionaliteit;
  • Direct toegang tot details van werkorders door op de operatie te klikken.

Wilt u de capaciteitsplanner zelf zien?