Melding

Melding (Notification)

Een Melding (Notification) speelt een belangrijke rol in fabrieksonderhoud. Het wordt gebruikt om de onderhoudsafdeling te informeren over een abnormale of uitzonderlijke situatie in- of storingen aan Technische Objecten in een fabriek. Meldingen worden het meest gebruikt voor technische objecten als Equipments en Functieplaatsen. Er kunnen gegevens als Meldingtype, storingsdatum en schadeoorzaak worden gedefinieërd voor later gebruik in rapportages en analyses. Ook kunnen de Meldingen worden gebruikt als verzoek om onderhoud, nog voordat een Werk Order is aangemaakt. Meldingen kunnen alleen informatie bevatten, maar géén kosten.

Een Melding doorloopt een cyclus van diverse statussen. Elke status vertegenwoordigt een stap in de levenscyclus en verschillende functies zijn gerelateerd aan de status. In het onderstaande diagram ziet u de Meldings-levenscyclus afgebeeld in de diverse stadia van het proces.
Levenscyclus Melding

Relevante SAP transactie codes:

 • IW21 - Melding aanmaken
  (SAP Menu > Logistics > Plant Maintenance > Maintenance Processing > Notification > IW21)
 • IW22 - Melding aanpassen
  (SAP Menu > Logistics > Plant Maintenance > Maintenance Processing > Notification > IW22)
 • IW23 - Melding weergeven
  (SAP Menu > Logistics > Plant Maintenance > Maintenance Processing > Notification > IW23)
 • IW29 - Lijst met Meldingen weergeven
  (SAP Menu > Logistics > Plant Maintenance > Maintenance Processing > Notification > List Editing > IW29)

Binnen het SAP Plant Maintenance platform van OutSystems Partner B-Synergy vind u all transactie van SAP PM in een eenvoudige app voor mobiel, tablet en web.